Безбједност саобраћаја задовољавајућа

09.09.2020.

Стање у безбједности у саобраћају на подручју општине Вишеград је задовољавајуће, закључено је на састанку Савјета за безбједност саобраћаја ове локалне заједнице.

Члан Савјета Снежана Ђуровић рекла је да су због саобраћајних незгода предложене неке измјене саобраћајница при изласку из Вишеграда што ће се покушати ријешити у наредном периоду постављањем одређених знакова.

Она је истакла да је на данашњем састанку било ријечи о реализацији пројеката који ће унаприједити општину Вишеград на безбједносном и туристичком плану.

„Разговарали смо о сарадњи са предузећем `Романијапутеви` да бисмо ријешили проблеме са којима се сусрећемо при уласку у нашу општину, затим о реконструкцији тротоара у близини школа, о безбједности саобраћаја у улици Друге подрињске бригаде и о могућностима да се у будућности ова улица претвори у пјешачку зону“, рекла је Ђуровићева.

Она се захвалила начелнику општине Вишеград Младену Ђуревићу и радницима локалне Полицијске станице који, према њеним ријечима, придају максималну пажњу безбједности саобраћаја у овој локалној заједници, те додала да ће сви започети пројекти у овој години бити завршени.

„Ту се подразумијева реконструкција главне улице, улице према насељу Шегање, као и рјешавање проблема сужења пута према насељу Омар. Епидемиолошка ситуација нас је омела у одређеној мјери, тако да би радови сигурно били завршени и прије овог периода“, истакла је Ђуровићева.

Директор Основне школе „Вук Караџић“ у Вишеграду Момир Радојчић похвалио је рад свих чланова Савјета за безбједност саобраћаја, који су предузели све мјере како би сви учесници у саобраћају у близини школе на почетку школске године били безбједни.

„Ученици су добили пропагандни материјал о учешћу у саобраћају, а радници локалне Полицијске станице су распоређени на свим саобраћајницама у близини школе“, рекао је Радојчић.

Састанку су присуствовали и представници ресорних општинских одјељења, локалне Станице јавне безбједности и предузећа „Романијапутеви“.

СРНА