Безбједносна ситуација задовољавајућа

22.02.2023.

Безбједносна ситуација на подручју општине Вишеград је задовољавајућа, закључено је на данашљој сједници Форума за безбједност ове локалне заједнице на којој су утврђене смјернице дјеловања како би стање било још боље.

Члан Форума Гордана Кривошија рекла је да је ово врло конструктиван састанак са извјештајима Полицијске станице и Ватрогасне јединице који указују на добру безбједносну ситуацију.

Старјешина Ватрогасне јединице Жељко Милошевић рекао је да је у 2022. години ова јединица имала за 30 одсто мање интервениција него у 2021. години.

„Ови састанци су веома корисни јер се утврди стање безбједности, али и смјернице дјеловања. Када је ријеч о Ватрогасној јединици почетак године указује на наставак доброг тренда из прошле године“, рекао је Милошевић новинарима.

Он је нагласио да ће ова јединици у наредном периоду, када су учестали пожари због рада на имањима, дјеловати превентивно и апеловати да грађани поштују смјернице о заштити од пожара.

Састанку Форума за безбједност присуствовали су представници полиције, Цивилне заштите, Граничне полиције БиХ, основних и средњих школа и Одјељења за инспекцијске послове општине Вишеград.

СРНА