Бесплатно скијање за ученике на Јахорини

12.02.2020.

Општина Вишеград обезбиједила је и ове године бесплатне часове скијања за ученике Основне школе „Вук Караџић“, који ће наредна четири викенда путовати на Јахорину.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је и ове године у сарадњи са Олимпијским центром „Јахорина“ договорено да дјеца из ове основне школе у фебруару и почетком марта могу да иду на бесплатно скијање.

„На различите начине помажемо нашу дјецу како бисмо им омогућили што боље услове за школовање и слободне активности. Вјерујем да ће овај вид подршке Олимпијског центра `Јахорина` нашој дјеци бити омогућен и у наредним годинама“, навео је Ђуревић.

Ђуревић је истакао да ће ученици на планину ићи у пратњи наставника, а биће им обезбијеђено бесплатно кориштење скијалишта и других посебно уређених површина намијењених за скијање и специјализоване зимске спортске активности.

Директор вишеградске Основне школе „Вук Караџић“ Момир Радојчић рекао је да је ово трећа година заредом како општина Вишеград у сарадњи са Олимпијским центром Јахорина организује одлазак ученика на скијање.

„Предност у одабиру ученика имаће одлични ученици. Већина њих ће направити прве скијашке кораке на овој планини и упознати се са чарима наше олимпијске љепотице Јахорине, дружити се и боравити на чистом ваздуху“, рекао је Радојчић.

Он је навео да ће се школа побринути да безбједност ученика буде на највишем нивоу.

Помоћ општини Вишеград у организацији одласка основаца на скијање пружило је и предузеће „Хидроелектране на Дрини“.

СРНА