Баралић: Од септембра почиње имплементација новог породичног закона

21.03.2023.

Предсједник Управног одбора Савеза удружења стручних радника и социјалне дјелатности Републике Српске Срђан Баралић рекао је данас у Вишеграду да од 1. септембра почиње имплементација новог породичног закона, према којем ће се одлуке у првостепеним поступцима одржавања личних односа рјешавати на Суду, по узору на Србију и друге европске земље.
Савез удружења стручних радника социјалних дјелатности из Републике Српске одржао је у Вишеграду округли сто под називом „Поштовање различитости кроз заједничко друштвено дјеловање“ поводом Међународног дана социјалног рада, гдје је Баралић истакао важност улоге социјалних радника у заједници.

„Намјера нам је да јавност упознамо о тежини посла којим се баве социјални радници и одговорности у доношењу важних одлука када је у питању артикулација између родитеља који имају различите потребе и жеље у обављању стратељских улога“, рекао је Баралић.

Члан Управног одбора регионалног удружења стручних радника и социјалне заштите Дејан Савић рекао је да су социјални радници уморни и исцрпљени због суочавања с проблемима на које свакодневно наилазе, као што је борба за живот корисника њихових услуга.

Учесници округлог стола били су представници свих центара социјалног рада из Сарајевско-романијске регије.

Међународни дан социјалног рада обиљежава се трећег уторка у марту, још од 1983. године с циљем подизања свијести о професији социјалног рада и друштвеном положају социјалних радника.

СРНА