Бањалучки „Борац“ први финалиста Купа Српске

09.09.2023.

Рукометни клуб „Борац М:тел“ Бањалука први је финалиста Купа Републике Српске у рукомету, чија се завршница одржава у Вишеграду.

Вишеградски начелник Младен Ђуревић, који је вечерас прогласио отвореном завршницу Купа Републике Српске за рукометаше, пожелио је гостима пријатан боравак у Вишеграду, играчима фер игру и да побиједи најбољи.

Добродошлицу спортистима пожелио је предсједник Организационог одбора турнира Недељко Перишић, који је истакао да је ово прилика да Вишеград покаже своју доброту.

Предсједник Рукометног савеза Републике Српске Маринко Умичевић рекао је да је организација турнира изванредна и да је Вишеград показао шта значи бити добар домаћин, те начелнику Ђуревићу уручио захвалницу за изузетан допринос у развоју рукомета.

У умјетничком дијелу наступило је Културно-умјетничко друштво „Краљ Петар Ујединитељ“.

На турниру је у току утакмица између екипе домаћина „Вишеград ХЕД“ и требињског „Леотара“, а побједник ће се сутра у финалу састати са екипом „Борац М:тел“ из Бањалуке, која је вечерас савладала „Слогу“ из Добоја.

Организатор завршнице Купа Републике Српске је Рукометни савез Српске, а одржава се под покровитељством предсједника Републике Милорада Додика.

СРНА