Апел за поштовање препоручених мјера

07.04.2020.

Поштовани грађани,

ово су тренуци који од нас траже максималну одговорност и озбиљност. Резултат зависи од нас, од сваког појединца. Требамо бити тим, тим који побјеђује, тим у коме нема слабе карике.

Нису довољне мјере, ма какве оне биле, потребно је поштовање тих мјера. Вирус је дошао и у нашу близину, а да ли ће доћи и у нашу заједницу и какве ћемо последице имати зависи од наше дисциплине. Неодговорно понашање само једне особе могло би обесмислити све досадашње напоре. Увјерени смо да нико од нас не би волио да буде та особа.

Вирус преносе људи. Ако не допустимо вирусу да инфицира нову особу он више неће постојати.

Ни све болнице, ни сви доктори, ни све мјере не могу исправити грешке уколико их починимо личном неодговорношћу. Учинимо све да сачувамо животе наших грађана.

Посебан апел младим људима: Ако не страхујете за своје здравље, чувајте здравље својих најближих, уздржите се од окупљања, стрпите се још мало, јер тако купујемо драгоцјено вријеме и чувамо друге од себе, ако желите бити активни ставите се на располагање за помоћ старијима.

Испоштујте препоруке. Не правите пикник. Не окупљајте се, носите маске, али прописно и не скидајте их када разговарате са другима, перите руке, држите дистанцу, вирус нема шансу ако му затворимо све путеве.

У овоме смо заједно, будимо тим, подржимо једни друге, да можемо кад све прође са поносом казати – учинио сам све што сам могао.

Хвала вам на разумијевању и хвала што поштујете мјере.

 

Општински Штаб за ванредне ситуације