Апел комуналне полиције

12.05.2023.

Комунална полиција Вишеград позива све грађане да фотографишу регистарске таблице возила из којих се избацују пси луталице и информацију прослиједе полицијској или комуналној полицији, због повећаног броја паса луталица.

Примјетно је да се пси довозе и остављају надомак града, зато апелујемо на грађане да уколико уоче фотографишу или запишу регистарске ознаке возила којима се пси довозе и обавјесте комуналну полицију или исто пријаве у полицијску станицу.

Да би број паса на улицама био мањи, позивамо грађане да своје кућне љубимце (псе) држе везане у дворишту, кавезима или у стану, што им је и законска обавеза. Такође, у обавези су да псе вакцинишу и ураде трајне ознаке микрочипом.

И поред тога што наша општина сваке године издваја значајна средства за уклањање и збрињавање паса луталица, њихово присуство је константно на градским улицама, школском дворишту, око стамбених објеката. Самим тим угрожавају безбједност како суграђана тако и туриста.

Без обзира колики сте љубитељ паса, не прилазите непознатим псима, а нарочито не дозволите дјеци да их хране (дајући им дио своје ужине) да не би дошло до нежељених последица, тјелесних повреда и траума које нису занемариве.