Акција провјеравања спремности возила за зиму

25.11.2020.

Ауто – мото друштво „Вишеград“, у сарадњи са саобраћајном полицијом, Ауто – мото савезом Републике Српске, Министарством саобраћаја и веза и Агенцијом за безбједност саобраћаја Српске, организовало је данас акцију провјеравања спремности возила за зимске услове.

Представник Ауто – мото савеза Републике Српске Предраг Ликокур рекао је да је циљ ове акције да се возачима укаже на одређене неисправности, како би што квалитетније технички припремили возила за зиму.

„На терену прегледамо исправност свјетлосних сигналних уређаја, кочионе и расхладне течности, дубину газећег слоја пнеуматика, те указујемо возачима на пуњење акумулатора и на одређене неисправности које је неопходно уклонити. Такође, дијелимо и едукативне брошуре гдје је описан начин вожње и припрема возила за зимске услове“, истакао је Ликокур.

Он је додао да је највише недостатака на возилима присутно на свјетлосно – сигналним уређајима, као и код провјере кочионог уља и расхладне течности.

Секретар Ауто – мото друштва „Вишеград“ Радован Липовац рекао је да је забиљежен велики одзив возача за ову акцију, који након исте неће подлијегати репресивним мјерама.

„Сугеришемо возачима да што боље припреме своја возила за зимске услове и отклоне недостатке. На сва четири точка на возилима су неопходне зимске гуме и ланци за снијег, а за теретна возила потребни су ланци и вреће са пијеском минималне тежине 25 килограма“, навео је Липовац.

Салко Ибишевић из Вишеграда похвалио је данашњу акцију, те оцијенио да су оне важне за све учеснике у саобраћају ради њихове безбједности.