Фестивал електронске музике 23. и 24. августа

08.07.2019.

У Вишеграду ће 23. и 24. августа бити одржан Фестивал електронске музике „Дрина Вајбс“ на којем ће наступити извођачи из Србије и Њемачке, рекао је данас члан Организационог одбора Дејан Фуртула.

Фуртула је на конференцији за новинаре рекао да ће први дан Фестивала бити одржан испод првог лука вишеградске ћуприје, а публику ће забављати Александар Бојовић и Немања Алексић.

Он је додао да је предвиђено да 23. августа буде организована и панел-дискусија о екологији и очувању животне средине.

Фуртула је навео да је други дан предвиђен за дневну журку на броду до Старог Брода и вечерњу журку на ћуприји.

„Другог дана на броду ће наступати ди-џеј Боби и Лука Вуковић, док су увече предвиђени `031 рипаблик`, ди џеј Боби, ди џеј Чу Соло и главна звијезда Фестивала – Данијел Чехранов“, навео је Фуртула.

Директор Туристичке организације Вишеград Оливера Тодоровић рекла је да је овај фестивал значајан за туристичку понуду општине.

„Ова манифестација пружиће прилику Вишеграду да заузме једно од фестивалских мјеста са посебном циљном групом, а то су млади. Надамо се да ће Фестивал постати мјесто окупљања. Дрина је нешто посебно, ћуприја је споменик познат у свјетским оквирима, и то ће бити један од мамаца за све љубитеље природних љепота Вишеграда и историјских споменика“, истакла је Тодоровићева.

Цијена појединачних улазница је пет КМ по вечери, а 25 КМ кошта улазница за журку на броду и комплет улазница за два дана.

За улазнице за све догађаје и журку на броду са смјештајем у хотелу на бази ноћења и хране потребно је издвојити 110 КМ.

Карте ће моћи да се купе у просторијама хотела „Вишеград“, у канцеларији организатора Фестивала, чији су пријатељи општина Вишеград и предузеће „Хидроелектране на Дрини“.

СРНА