Пријем за представнике 18 друштава добровољних давалаца крви

28.09.2024.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић организовао је пријем за представнике 18 друштава добровољних давалаца крви из Србије, Црне Горе и Републике Српске који су учествовали у данашњој акцији Савеза друштава добровољних давалаца крви Српске и Друштва добровољних давалаца „Стара Херцеговина“.

Предсједник Савеза друштава добровољних давалаца крви Републике Српске Миро Анђелић истакао је значај давалаштва, те захвалио Ђуревићу за пријем.

„Данашња акција организована је са малим закашњењем, поводом крсне славе општине Вишеград – Мале Госпојине, али најважније је то да је испуњен циљ и да смо прикупили довољан број доза крви“, нагласио је Анђелић.

Предсједник Друштва „Стара Херцеговина“ Перо Крстић рекао је да су овакве акције још један од показатеља хумане мисије свих добровољних давалаца, те да је ово прилика да им се укаже поштовање.

Представник Друштва „Љубиње“ из истоименог града Дана Косић рекла је да су већ 15 година побратими са друштвом добровољних давалаца крви из Вишеграда, те да његују изузетну сарадњу.

„Желим да захвалим и начелнику општине Вишеград Младену Ђуревићу који нас је позвао на пријем и лијепо дружење гдје смо говорили о нашим бројним активностима“, навела је Косићева.

Ђуревић је захвалио свим свим добровољним даваоцима крви који на најљепши начин показују хуманост.

„Захвалио бих и предсједнику вишеградског Удружења Перу Крстићу, као и свим представницима других друштава који акцијама прикупљања драгоцјене течности помажу онима којима је помоћ најпотребнија“, рекао је Ђуревић.