Почела пета етапа бициклистичког маратона „Чикер МТБ“

27.06.2024.

Из Андрићграда је данас почела пета етапа бициклистичког маратона „Чикер МТБ“, који се 12. пут вози на релацији Краљево – Источно Сарајево.

Око 80 бициклиста јуче је преко планине Таре стигло у Вишеград, а данас свој пут настављају према Старом Броду, одакле ће се попети на Борике и наставити пут до Рогатице.

Предсједник Планинско бициклистичког клуба „Чикер“ из Краљева Радослав Голубовић рекао је да овај маратон није такмичарског карактера, те да је циљ презентација туристичких потенцијала општина кроз које бициклисти пролазе, али и бициклизма као здравог начина живота и бицикла као превозног средства.

„Учесници су кренули из Краљева преко Гуче, Ариља, Златибора, Таре, Вишеграда, Рогатице, Сокоца, Пала са циљем у Источном Сарајеву. Дужина трасе је око 450 километара и подијељена је у осам етапа“, додао је Голубовић.

Он је истакао да су бициклисти који учествују на маратону дошли из Словеније, Аустрије, Њемачке, Швајцарске, Србије, Црне Горе и БиХ.

Вршилац дужности директора Туристичке организације Вишеград Бранислав Андрић указао је на значај овакве манифестације, истичући да је посљедњих година Вишеград незаобилазна дестинација учесника многих маратона који се возе на релацији Србија – Република Српска.

„Ово је још једна прилика да промовишемо Вишеград и његове љепоте, прије свега Андрићград и ћуприју, али и да се шира јавност упозна са спомен-комплексом у Старом Броду“, додао је Андрић.

Организатор маратона је Планинско бициклистички клуб „Чикер“ из Краљева, у сарадњи са девет туристичких организација из Србије и Републике Српске.

Туристичка организација општине Вишеград партнер је у организацији активности дијела маратона на рути кроз Вишеград.