Ново дјечије игралиште у насељу Главица

03.06.2024.

У вишеградском насељу Главица данас је свечано отворено ново дјечије игралиште у оквиру пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“, који је општина Вишеград спровела у сарадњи са Развојним програмом УН /УНДП/.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је ово пети пројекат који је у сарадњи са УНДП-ом реализован у Вишеграду, а да су се становници мјесне заједнице Вишеград два опредијелили да у насељу Главица буде изграђено игралиште.

Он је навео да је општина за овај пројекат обезбиједила локацију, као и да је суфинансирала све досадашње пројекте и да ће тако наставити и у наредном периоду.

„Захваљујем свима који су помогли да се овако лијеп пројекат реализује јер ће он од користи бити и дјеци и родитељима, не само из овог насеља, него и из цијеле општине“, рекао је Ђуревић.

Менаџер пројекта УНДП-а Насир Налић рекао је да је Вишеград један од 40 локалних заједница које учествују у пројекту „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“.

„Кроз различите пројекте у Вишеград је до сада уложено више од 100.000 марака, и у сарадњи са општином Вишеград сигурно смо успјели да побољшамо рад мјесних заједница у овом граду“, додао је Налић.

Предсједник Мјесне заједнице Вишеград два Жељко Милисављевић захвалио је УНДП-у и општини Вишеград за реализацију овог пројекта с обзиром да у овој мјесној заједници живи велики број дјеце.

Пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ спроводи УНДП уз помоћ влада Швајцарске и Шведске.