Лицидерско срце 17. августа

23.05.2024.

Међународни дјечији фестивал „Лицидерско срце“ биће одржан од 15. до 19. августа, а Вишеград ће бити домаћин 17. августа, саопштено је након данашњег састанка представника Организационог одбора са начелником општине Младеном Ђуревићем.

Потпредсједник Организационог одбора Фестивала Ивана Цвјетковић рекла је да ће Вишеград бити домаћин ансамблима из Кине, Грчке, Бугарске и Словачке.

Она је додала да ће посебно драги гости бити чланови ансамбла из Звечана и сви они ће наступити заједно са фолклорним ансамблом „Краљ Петар ујединитељ“ из Вишеграда.

Цвјетковићева је напоменула да ће Вишеград бити домаћин 13. пут и да ће тог дана допутовати дјеца из четири земље, обићи град, а потом ће, за представнике страних ансамбала, бити организован пријем код начелника општине.

„Након тога ће дјеца у народним ношњама прошетати ћупријом и градским улицама и потом у Андрићграду представити дио своје културе и традиције“, изјавила је Цвјетковићева новинарима.

Умјетнички руководилац ансамбла Данијела Шућур рекла да су поносни што ће и овај пут бити домаћини једне фестивалске вечери.

„Трудимо се да сву нашу дјецу укључимо у организацију, анимирамо волонтере, како би на прави начин дочекали госте и представили свој град у најљепшем свјетлу“, рекла је Шућур.

На овогодишњем фестивалу, који организује Удружење грађана „Ера“ из Ужица, учествоваће око 1.000 дјеце узраста од 10 до 16 година.