Митрополит Хризостом на Богојављење служи у Андрићграду

14.01.2021.

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом служиће Свету архијерејску литургију 19. јануара, на Богојављење, у Храму Светог цара Лазара и косовских мученика у Андрићграду, рекао је протојереј-ставрофор Драган Вукотић.

Вукотић је додао да ће литургија почети у 9.00 часова, након чега ће бити освештана богојављенска водица.

„Позивам све вјернике да на Богојављење дођу у храм у Андрићграду, гдје ће митрополит Хризостом служити Свету архијерејску литургију. Биће обављено и рукоположење једног ђакона у чин свештеника, а након тога освештана богојављенска водица“, рекао је Вукотић новинарима.

Он је навео да овогодишње богојављенско пливање за Часни крст неће бити организовано због неповољне епидемиолошке ситуације.

„Размотрили смо добро ситуацију и донијели ову одлуку с обзиром на то да су у Вишеграду отказане све културне и спортске манифестације. Планирамо да наредне године пливање за Часни крст буде одржано у Старом Броду јер се тада навршава 80 година од великог страдања српског народа у том мјесту. То ће бити једна у низу манифестација организованих тим поводом“, рекао је Вукотић.

Он је свим православним вјерницима који празнују по јулијанском календару, честитао православну Нову годину и пожелио им много здравља и успјеха у наступајућој години.

СРНА