Пријем за учеснике бициклистичког маратона

27.07.2017.

Вишеград – пријем

У кабинету начелника општине Вишеград уприличен је пријем за 12 учесника међународне спортске манифестације „Тандем бициклистички маратон“, у којој учествују и особе са инвалидитетом.

У овом походу од Крагујевца до Мостара учествују бициклисти, рекреативци и слабовиде особе који ће возити 420 километара, у четири етапе, да би 29. јула стигли у Мостар.

Замјеник начелника општине Вишеград Младенко Тасић рекао је да општина даје подршку људима који имају потешкоће, а који су учесници спортских и других догађаја.

„Драго ми је да смо угостили учеснике овог маратона. Имали смо презентацију Центра за спорт и рехабилитацију који се налази у Крагујевцу, са циљем да људи из Вишеграда који имају сличне проблеме, могу отићи на боравак у њихов центар“, истакао је Тасић.

Генерални секретар Параолимпијске академије „Јуниор“ Горан Николић рекао је да је Вишеград важна дестинација на овом путу.

„Ово је дружење која нас асоцира на мостове који везују људе, тако да је Вишеград нама веома драг. Нас везује Драгиша Недовић, човјек који је написао пјесму која је незванична химна Вишеграда, али и човјека који је задње године живота провео у сљепилу, а наш клуб је клуб слијепих и слабовидих особа“, истакао је Николић.

Он је додао да је подршка од Вишеграда преточена у изградњу регионалног центра за параолимпијске спортове, а да ће бити узвраћена тако што ће Центар у Крагујевцу угостити параолимпијце из Вишеграда.

Предсједник организационог одбора Мирослав Аксентијевић рекао је да у тури учествују аматери, те да је осмишљена тако да има посјету културним и историјским објектима.

„Хвала вам за пријем који нам значи да се осјећамо пријатно у овом граду јер нам домаћини пружају подршку која нам је потребна“, додао је Аксентијевић.

Организатор овог маратона је Параолимпијска академија „Јуниор“, а покровитељи су Амбасада БиХ у Србији, градови Крагујевац и Мостар.

СРНА