Реконструкција система гријања биће завршена до почетка гријне сезоне

27.08.2024.

У Средњошколском центру “Иво Андрић” у Вишеграду у току је адаптација мреже централног гријања која би требала да буде завршена до почетка гријне сезоне, чиме ће бити ријешен вишегодишњи проблем загријавања ове школе, а новац за адаптацију обезбиједила је вишеградска општина.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, који је данас посјетио Средњошколском центар, истакао је да га радује што ће професори и наставници имати топле учионице до гријне сезоне.

“Очекујем да ће радови бити завршени што прије на задовољство запослених и ђака ове школе”, рекао је Ђуревић новинарима.

Љубиша Танић, директор предузећа “Гријањеинвест” Пале које изводи радове, навео је да се посљедњих година појавио проблем интензивног цурења воде на инсталацијама централног гријања, а највећи разлог за то је укопана цијевна мрежа испод пода.

“Општина и руководство школе обезбиједили су средства да се изгради потпуно нова цијевна мрежа која ће трајати дуги низ година”, рекао је Танић.

Директор школе Драгана Зечевић захвалила је општини што је пронашла рјешење за овај проблем.

“Настава почиње 2. септембра, као што је и планирано, а предвиђено је да радови буду завршени до почетка гријне сезоне”, рекла је Зечевићева.

Миро Јеремић, који обавља посао сарадника за стручни надзор, рекао је да радови теку према плану и да се прате одређени параметри који се морају испоштовати.

“На крају ћемо извршити завршна испитивања која гарантују квалитет радова”, навео је Јеремић.

Радови ће бити извођени у послијеподневним часовима и викендом како не би био ометан наставни процес.