Најбоља екипа “Врбас један” из Лакташа

01.09.2024.

Екипа Спортско-риболовног друштва /СРД/ “Врбас један” из Лакташа побједник је Купа спортских риболоваца Републике Српске, који је данас одржан на Дрини у Вишеграду.

Друго мјесто припало је екипи СРД “Језеро” из Рудог, а треће СРД “Бањалука”.

Представник побједничке екипе из Лакташа Дарио Ороз рекао је да је било веома захтјевно остварити овакав резултат, истичући да је конкуренција била изузетно јака.

“Из Вишеграда увијек носимо најљепше утиске, а након овог слиједе и друга такмичења на којима ћемо се потрудити да остваримо добар пласман”, навео је Ороз.

Предсједник Спортско-риболовног савеза Републике Српске Александар Којић навео је да је ове године Куп спортских риболоваца окупио 16 екипа, те да за разлику од претходних такмичења нису имали пријављене женске групе такмичара.

“Увијек се потрудимо да будемо добри домаћини, да припремимо стазу. Због временских услова, велике суше, слабог протока, риба је мање радила, али су такмичари задовољни јер су свјесни да је риболов такав спорт”, рекао је Којић.

Он је додао да се првих пет екипа квалификује за Куп БиХ, након чега слиједи и Куп јадранско-подунавских земаља.

Организатор Купа спортских риболоваца Републике Српске је Спортско-риболовни Савез Српске, а домаћин СРД “Дринска језера” Вишеград.