“Бамби куп” окупио 1.000 младих фудбалера

31.08.2024.

У Вишеграду је данас почео “Бамби куп” који је окупио 1.000 младих фудбалера из земље и региона.

Турнир је званично отворио министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац, те захвалио учесницима који су у великом броју дошли у Вишеград, али и организаторима.

Он је младим фудбалерима поручио да прије свега морају да буду добри другови који се воле и поштују.

“Желим вам да се храбро радујете вашим резултатима и да не тугујете када изгубите. Слушајте тренере јер су и они исто били млади као и ви и имали снове о томе да ће постати велики играчи. Овдје данас видим много Влаховића, Месија, Роналда и желим вам пуно успјеха у даљим такмичењима”, поручио је Кошарац.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић честитао је организаторима за још један успјешан турнир, те поручио да ће општина наставити да подржава овај куп.

“Општина Вишеград, предузеће `Хидроелектране на Дрини” и друге надлежне институције наставиће да пружају пуну подршку овом купу, али и уопште развоју спорта у нашем граду”, рекао је Ђуревић.

Предсједник Омладинског фудбалског клуба “Бамби Соко” из Вишеграда Александар Говедарица рекао је да је велико задовољство видјети велики број учесника на турниру, истичући да је, осим дјеце, присутан и велики број тренера и родитеља.

“И ове године показали смо да на једном мјесту можемо да ујединимо цијели регион и да нас спорт увијек спаја. Желим да захвалим свим учесницима, међу којима има и оних који су први пут гости нашег турнира”, навео је Говедарица.

Током церемоније свечаног отварања турнира додијељене су плакете и медаље клубовима који први пут учествују на овом такмичењу, као и дугогодишњим пријатељима и сарадницима Клуба “Бамби Соко”.

Турнир “Бамби куп” завршава сутра додјелом медаља.