Завршена реконструкција водоводне мреже у два насеља

09.07.2024.

У вишеградским насељима Пионирска и Вучине завршена је реконструкција водоводне мреже, за шта је из општинског буџета издвојено 55.000 КМ.

Извођач радова је предузеће за водовод и канализацију „15. април“, чији је директор Радивоје Видаковић изјавио да је овај пројекат значајан, с обзиром на то да је ријеч о застарјелом цјевоводу.

„У насељу Пионирска био је примјетан велики број кварова на водоводној мрежи, те су и губици воде били велики. Замијењен је главни цјевовод у дужини од 130 метара, укључујући и кућне прикључке. Вриједност радова износи 31.000 КМ“, истакао је Видаковић.

Он је нагласио да је завршена санација канализационе мреже у насељу Вучине због изливања фекалија, а вриједност радова износила је 24.000 КМ.

„Фекалије су се изливале поред кућа, стварале неугодне мирисе и пријетиле заразом. На дионици од 250 метара урађена је замјена фекалне канализације, укључујући и кућне прикључке“, напоменуо је Видаковић.

Он је нагласио да је циљ санација водоводне и канализационе мреже и побољшање и унапређење система водоснабдијевања и одводње отпадних вода на подручју општине Вишеград.

СРНА