Заједнички рад у интересу свих запослених

10.04.2019.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић послије састанка са предсједником Савеза синдиката Републике Српске Ранком Мишић рекао је да се заједнички ради у интересу свих запослених и да ће настојати да у скорије вријеме и у установама и у општини буду измирена сва дуговања која су настала прије три или четири године.

„Добили смо пуну подршку предсједника Савеза синдиката Српске и сматрам да ћемо заједничким залагањем изналазити нова рјешења и учествовати у разним пројектима“, истакао је Ђуревић.

Он је навео да је разговарано и о сарадњи са синдикатом и о проблемима са којима се сусреће општинска администрација у свом раду.

„Дотакли смо се Закона о локалној самоуправи и броја запослених који тај Закон предвиђа. Заједнички циљ је да се број запослених на 1.000 становника са три повећа“, рекао је Ђуревић.

Мишићева је рекла да се један од разлога посјете Вишеграду односи на позицију запослених у јавној управи, примјену Закона у локалној управи и потребу да се закон дорађује тако да омогући квалитетно функционисање локалне управе, како би живот грађана и оних који користе услуге локалне управе био квалитетнији, ефикаснији и бржи.

„Други разлог посјете јесте функционисање привредних субјеката, запосленост на нивоу локалне заједнице, утврђивање приоритета и како можемо заједно дјеловати да имамо већи број запослених, боље плате и како сви заједно да створимо амбијент да се стварају нове вриједности и не одлази са простора Републике Српске“, навела је Мишићева.

Она је нагласила да је најважније да плате расту и да се стварају бољи услови за живот и на радним мјестима како би људи остајали овдје, формирали породице, а Српска имала будућност.

Мишићева је рекла да је охрабрујуће да је, први пут откад долази у Вишеград, начелник ове општине говорио о низу пројеката који се реализацију и амбицијама како унаприједити рад руралног становништва, зауставити одлазак младих људи, расељавање руралних подручја, као и за бољу промоцију и услуге вишеградске бање.

„Наравно да и у Вишеграду има проблема, да послодавци не поштују законска рјешења, да има рада на црно и да радници не добијају редовно плате, али настојаћемо да их ријешимо“, додала је Мишићева.

СРНА