За пројекте невладиних организација 50.000 КМ

21.06.2024.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић потписао је уговоре о финансирању пројеката са представницима 11 невладиних организација регистрованих у овој општини, за шта је из буџета издвојено 50.000 КМ.

„Вјерујем да ће потписници уговора средства искористити у складу са пројектима са којима су аплицирали на јавни позив, те да ће то омогућити члановима удружења да реализују оно што су планирали“, истакао је Ђуревић.

Дејан Фуртула из Удружења грађана „Еко центар Вишеград“ аплицирао је за реализацију „Стрит арт фестивала“ и истакао значај улагања у уличну умјетност.

„Ми смо се одлучили за уличну културу јер већ постоје такви фестивали у БиХ и Републици Српској, а ријеч је о Приједору, Мостару и Сарајеву са чијим представницима смо у контакту као и са екипом из Србије која ће доћи да уради прва два мурала“, истакао је Фуртула.

Давор Радовић из Удружења бродара истакао је да је сарадња са општином из године у годину све боља.

„Средстава ће бити искориштена за развој наутичког туризма који узима маха на Дрини и његов развој значајан је за Вишеград, али и све бројније госте нашег града“, рекао је Радовић.

Јавни позив за додјелу средстава за финансирање и суфинансирање пројеката невладиних и непрофитних организација које дјелују на подручју општине Вишеград расписан је у априлу.