За четири борачке породице ускоро ће бити ријешено стамбено питање

12.04.2022.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић изјавио је да је у Вишеграду остало још шест породица борачких категорија за стамбено збрињавање и да би у најскорије вријеме то питање требало да буде ријешено за четири породице с обзиром на то да већ постоје четири стамбене јединице.

Милуновић је рекао да постоји стан који је потребно адаптирати и да ће Дирекција за обнову и изградњу видјети колико је потребно средстава да се прилагоди условима становања како би могла и ова стамбена јединица у скорије вријеме да буде додијељена.

Он је након разговора са начелником општине Вишеград Младеном Ђуревићем указао на вишегодишњу сарадњу начелника са Борачком организацијом која је резултирала многим добрим активностима и реализацијом пријеката.

„Разговарали смо о социјалној карти бораца старијих од 60 година. Одјељене је испунило обавезу коју је преузело од Министарства рада и борачко-инвалидске заштите, потребно је још одређене елементе социјалне карте да достави да бисмо имали слику о социјално-угроженим борцима старијим од 60 година. Влада Српске ће да интервенише, не једнократним новчаним помоћима, него би то требало да се претвори у вишекратну помоћ“, истакао је Милуновић.

Он је изразио задовољство да су Борачкој организацији Вишеград додијељена значајна средства и да је изузетно битно да се користе транспарентно.

Ђуревић је рекао да га радује што ће бити ријешено стамбено питање шест породица, а за четири породице у року од десет дана.

„Захваљујем министру Милуновићу што увијек посвети посебну пажњу борачким категоријама у нашој општини и, на задовољство свих нас, проблеми се рјешавају“, истакао је Ђуревић.

СРНА