Вишковић разговарао са представницима Савеза општина и градова

27.11.2018.

Мандатар Радован Вишковић данас је у Бањалуци наставио консултације о формирању нове владе Републике Српске састанком са представницима Савеза општина и градова Републике Српске.

Делегацију Савеза општина и градова предводио је предсједник ове организације Љубиша Ћосић, а присуствовали су и градоначелници Бањалуке и Приједора Игор Радојичић и Миленко Ђаковић, те начелник Вишеграда Младен Ђуревић.

Ђуревић је истакао да се на састанку разговарало о проблему вишка запослених радника у општинској управи, те о приједлогу да се помјери крајњи рок за смањење запослених и да се број запослених повећа са три на више, на хиљаду становника.

Он је додао да је било ријечи и о средствима за накнаду од шума да се флексибилније троше, у зависности од потреба локалних заједница.

Ђуревић је навео да се говорило и о томе да уколико се укаже потреба за новим запошљавањем, у одређеној установи, да то не представља проблем приликом планирања буџета на ставци плата запослених радника.

Вишковић је изразио задовољство због подршке коју је Влада у претходном периоду упутила градовима и општинама реализацијом капиталних пројеката, те је увјерен да ће бити настављено спровођење значајних развојних програма у сарадњи са локалним заједницама.