Вишеградски спортисти отпутовали на МОСИ у Ужице

10.07.2024.

Вишеградски спортисти, њих 80, отпутовали су данас на 59. Међуопштинске омладинске игре /МОСИ/ у Ужице гдје ће ⁸се такмичити у девет дисциплина.

Вишеградски такмичари узеће учешће у дисциплинама мали и велики фудбал, кошарка, одбојка, одбојка на пијеску, баскет „три пута три“, карате, стони тенис, планинарење и бициклизам.

Члан Скупштине МОСИ из Вишеграда Јадранко Јањић рекао је да ће се потрудити да освоје што више медаља и представе Вишеград на најбољи начин.

„За све спортисте обезбијеђени су потребни услови за постизање добрих резултата, а то укључује и приватни смјештај и храну“, додао је Јањић.

Каратисткиња Селена Леканић изјавила је да ће се такмичити у категорији кадета, те изразила наду да ће освојити медаље.

„Пожељела бих срећу и другарима из града који представљају друге спортове“, рекла је Леканићева, те додала да је најважније да се забаве и врате кући без повреда.

Спортистима је срећу на такмичењу пожелио и начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, који је истакао да општина подржава овај важан спортски догађај.

Он је напоменуо да ће Вишеград бити домаћин 60. Међуопштинских омладинских игара.

МОСИ ће бити свечано отворене у 18.00 часова на ужичком стадиону „Радомир Антић“ и трајаће до недјеље, 14. јула, када ће бити свечано затварање, када ће заставу домаћина за сљедећу годину преузима Вишеград.