Усвојен ребаланс буџета општине, увећан за више од седам милиона КМ

20.06.2024.

Скупштина општине Вишеград усвојила је данас ребаланс буџета од 18.680.000 КМ, који је увећан за 7.255.000 КМ у односу на овогодишњи буџет.

Начелник општинског Одјељења за финансије Милан Јакшић рекао је да се од укупног повећања буџета 5.400.000 КМ односи на планиране инвестиције, највише из кредитног задужења.

„Документ је прилично сложен и комплексан будући да смо примијенили праксу да се у току године, према инструкцијама Министарства финансија, укључи још један буџетски корисник, а то је Дом здравља, који ће се у посљедњем кварталу текуће године финансирати посредством општинског трезора“, навео је Јакшић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да су одборници имали ефикасан рад и посебно издвојио усвајање одлуке која се односи на обданиште „Невен“ за повећање броја уписа дјеце.

„Скупштина је, на захтјев колектива ове предшколске установе, дала сагласност да, у складу са Законом, буде дозвољено повећање броја уписа дјеце у обданиште, а ријеч је о увећању од 20 одсто“, навео је Ђуревић и истакао да је ово показатељ пожртвованог рада свих запослених.

На данашњем засједању локалног парламента одборници су усвојили и годишњи план рада начелника и вишеградске Општинске управе.

СРНА