Усвојен Нацрт буџета за наредну годину од 8.436.050 КМ

28.11.2017.

Одборници Скупштине општине Вишеград усвојили су данас Нацрт буџета општине за 2018. годину у износу од 8.436.050 КМ, који је у односу за овогодишњи већи за 124.300 КМ.
Начелник општине Младен Ђуревић истакао је да је буџет развојни и да његова структура одражава континуитет у расподјели средстава.

„Капитална улагања усмјерићемо на инфраструктурне пројекте за добробит свих становника наше општине, а све с циљем привлачења нових инвеститора“, рекао је Ђуревић.

Он је додао да су одборници усвојили одлуку о усвајању Годишњег плана утрошка средстава за концесионе накнаде за ову годину, те одлуку о преносу права својине.

Ђуревић је истакао да су на дневном реду и информације о стању криминалитета на подручју општине Вишеград и информације о насиљу у породици, које ће бити изложене у наставку вечерашње сједнице.

Начелник општинског Одјељења за финансије Његош Танасковић истакао је да су одређене позиције у Нацрту буџета повећане, те да има доста новина које до сад нису предвиђене, а све с циљем задовољења потреба грађана и стварања бољег амбијента и услова живота на подручју општине Вишеград.

„Очекујем да ће одређене позиције претрпјети измјене и да ће овај дефинисани оквир имати измјене у позицији прихода и расхода, али о томе ће се знати када се буде расправљало о приједлогу буџета“, додао је Танасковић.

Он је рекао да су порески приходи планирани у износу од 3.777.450 КМ, текући расходи у износу од 6.603.694 КМ, а да су капиталне инвестиције планиране у износу од 1.373.300 КМ.

Шеф Клуба одборника СНСД-а Дарко Андрић рекао је да се и са Нацртом буџета за 2018. годину наставља тренд уштеда и рационалнијих искориштења свих предвиђених средстава, али да то не смије да осјете капитална улагања и најосјетљивије категорије, којима су средства из буџета неопходна.

„Могу се видјети и развојни пројекти који ће бити настављени и у 2018. години на добробит свих грађана Вишеграда и привлачења инвеститора, односно могућност отварања нових радних мјеста“, додао је Андрић.

Одборник НДП-а Александар Фулурија истакао је да је Нацрт буџета за 2018. годину реално направљен.

„Приходовна и расходовна страна поклапају једна другу, али има пар ставки на које имамо примједбу. То су смањење награда за ученике основних и средњих школа, смањење боравишне таксе и мислимо да то није реално“, истакао је Фулурија.

СРНА