Усвојен годишњи извјештај о раду начелника и општинске управе

28.05.2019.

Одборници Скупштине општине Вишеград усвојили су данас извјештај о раду начелника општине Младена Ђуревића и општинске управе за прошлу годину.

Начелник Ђуревић рекао је да је усвојен низ одлука, а једна од њих је уступање нових пијачних кућица или тезги предузећу „Комуналац“.

„С обзиром на то да наше комунално предузеће управља Градском пијацом, те објекте је набавила општина и морамо спровести законску процедуру да им то скупштинском одлуком додијелимо на управљање. Пијаца сада изгледа добро, она је огледало града и можемо бити поносни на њен нови изглед“, истакао је Ђуревић.

Он је додао да је усвојена и одлука за кориштење пословног простора „Вишеградска кућа“, одлука о додјели новчаних средстава заједница етажних власника „Борова плус бе, плус це“, те одлука о суфинансирању изградње бунара у сеоским подручјима.

„Усвојен је извјештај о реализацији утрошка средстава Закона о концесијама за прошлу годину, извјештај о утрошку средстава од уплаћених накнада за кориштење природних ресурса у сврху производње електричне енергије за прошлу годину, те извјештај о пословању три јавне установе“, навео је Ђуревић.

Шеф клуба одборника СНСД Дарко Андрић рекао је да је поднесена иницијатива за укидање међународне карте осигурања односно зеленог картона за возила регистрована у Србији приликом уласка у БиХ.

„Наш циљ јесте развој туризма у општини Вишеград, а највећи број иностраних туриста долази из Србије, ово је јако добра иницијатива која је добила огромну подршку од свих одборника“, истакао је Андрић.

СРНА