Ускоро реконструкција централног споменика борцима ВРС

17.10.2019.

Централни споменик борцима Војске Републике Српске у Вишеграду биће реконструисан у наредном периоду, договорено је на састанку делегације општине и Борачке организације Вишеград.
Предсједник Борачке организације Вишеград Александар Савић рекао је да идејно рјешење спомен-обиљежја постоји и да је потребно да буде разматрано са грађанима и борцима Војске Републике Српске.

Он је нагласио да реконструкција подразумијева уређење са новим каменим плочама, жардињерама и тујама.

„Разговарали смо о финансијском стању о Борачкој организацији. Општина до сада измирује све обавезе, тако да смо задовољни. Разговарали смо о запошљавању преосталих породица погинулих бораца и борачке популације“, истакао је Савић.

Одборник у Скупштини општине Вишеград Дарко Андрић рекао је да је потребно организовати неколико састанака да би се постигао договор о начину уређења простора око централног споменика.

Он је истакао да у спомен-обиљежје дуго година није улагано, те да ти представља репрезентативан споменик свима који су животе дали за слободу у којој живимо.

„Обиљежавајући датуме страдања Срба неећемо заборавити шта се дешавало и нећемо дозволити да се то понови“, навео је Андрић.

СРНА