Ускоро додјела кључева станова породицама погинулих бораца и рви

06.04.2017.

Кључеви десет станова у вишеградском насељу Гарча, који су намијењени породицама погинулих бораца и ратних војних инвалида, биће додијељени 12. маја, потврдио је начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, након састанка са представницима институција које су биле укључене у изградњу.

„До краја априла, објекат ће добити употребну дозволу, а договорили смо да 12. маја кључеви буду уручени породицама“, рекао је Ђуревић.

Он је изразио задовољство што ће породице погинулих бораца и ратних војних инвалида након дуго времена бити збринуте.

„Овим завршавамо додјелу станова, али уколико буде било још заинтересованих, настојаћемо да у наредном периоду обезбиједимо средства за све који испуњавају услове“, додао је Ђуревић.

Представник Републичке дирекције за обнову и изградњу Здравко Лозо рекао је да је због ниских температура дошло до пуцања цијеви, што је изазвало проблеме, али да ће санирање бити завршено до 10. априла.

„Комисија ће након тога обићи објекат и издати позитивно рјешење за технички пријем, што је и услов да се изда употребна дозвола“, додао је Лозо.

Начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове општине Вишеград Александар Ђукановић рекао је да је ово одјељење 2014. године издало одобрење за грађење.

„Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Српске финансирало је изградњу објекта, а општина Вишеград обезбиједила земљиште, те потребну документацију за изградњу објекта“, навео је Ђукановић.

Према његовим ријечима, прошле године покренута је процедура за издавање употребне дозволе, али је комисија дала одређене примједбе које се односе на изградњу објекта.

„На данашњем састанку је договорено све како би ти недостаци били отклоњени“, рекао је Ђукановић.

Предсједник Предсједништва Борачке организације Вишеград Милисав Васић нагласио је да ће додјелом станова бити испуњена обећања дата овој категорији становништва.

Он је изразио наду да ће Министарство рада и борачко-инвалидске заштите прогласити уредбу којом ће донијети закон да се збрину демобилисани борци.

СРНА