Ученици обиљежили Међународни дан волонтера

05.12.2017.

Локални тим Асоцијације младих БиХ, чији су чланови ученици Средње школе „Иво Андрић“ из Вишеграда, волонтирали су данас у локалним установама и предузећима у оквиру обиљежавања Међународног дана волонтера.

Координатор Локалног тима Слађана Симић рекла је да су чланови ове Асоцијације волонтирали у десетак установа и предузећа да би добровољни рад учинили видљивим.

„Моје пријатељице и ја волонтирале смо у општини Вишеград, гдје смо се упознали са радом стручних служби“, истакла је Симићева и додала да је ово јединствена прилика да се ученици упознају о начину рада општине, али и других јавних установа и нешто науче.

Члан Локалног тима Ана Баранац захвалила је општини Вишеград за издвојено вријеме и простор, те прилику да науче нешто ново.

„Овим желимо показати да волонтирање доприноси развоју наше личности, да покажемо младим људима да волонтирањем могу стећи нова знања и вјештине и да својим радом учествујемо у друштвеном напретку“, додала је Баранац.

Међународни дан волонтера са мандатом који му је додијелила Генерална скупштина УН обиљежава се 5. децембра и сматра се јединственом приликом за волонтере и организације да прославе своје напоре, подијеле вриједности и промовишу рад у својим заједницама, невладиним организацијама, владиним агенцијама и приватном сектору.

СРНА