У предшколском програму 58 будућих првачића

01.03.2018.

У обданишту „Невен“ у Вишеграду данас је почео Програм предшколског васпитања и образовања у који је укључено 58 будућих првачића.

Помоћник директора обданишта за васпитно-образовни процес Младенка Вилотић рекла је да ће програм трајати три мјесеца и подразумијева трочасовни рад дјеце са васпитачем.

Она је нагласила да програм финансира Министарство просвјете и културе Републике Српске, те да је ангажован један васпитач са евиденције Завода за запошљавање.

Вилотићева је рекла да је програм припреме за полазак у школу намијењен дјеци која нису била обухваћена било којом врстом васпитно-образовног програма у предшколским установама.

Она је напоменула да су досадашњи резултати показали да се прије свега ублажава криза дјеце која се појављује, те да је на првом мјесту социјализација.

„Боравак дјеце у групи са вршњацима, упознавање о основним правилима групе олакшава рад учитељима и то је учење кроз игру, а дјеци се пробуди интересовање по областима“, рекла је Вилотићева.

Она је додала да се ради на развоју говора, богаћењу рјечника, основним математичким елементима.

„Ми на почетку и на крају правимо један вид теста, који нам користи у раду, јер се на почетку тражи од родитеља да искажу каква су њихова очекивања, а све с циљем да се дијете припреми за полазак у школу“, рекла је Вилотићева.

СРНА