Традиционални дјечији маскенбал на улицама Вишеграда

20.06.2024.

Традиционални маскенбал вишеградских малишана, који су уз помоћ родитеља и васпитача показали своју креативност, одржан је у организацији обданишта “Невен”.

Вишеградске улице синоћ су преплавили полицајци, фудбалери, доктори, војници, принцезе, даме у Шанел хаљинама, оживјели су ликови цртаних филмова, а све то резултат је дјечије маште и креативности родитеља који су израђивали костиме.

Директор обданишта „Невен“ Данка Митровић рекла је да је ово величанствен догађај за све васпитаче, родитеље, а најприје дјецу.

Према њеним ријечима, под маскама је продефиловало  преко 170 малишана и на тај начин на своје улице изнијело своје омиљене бајке, јунаке, снове и своје жеље.

„У овој манифестацији учествовало је пет редовних васпитно-образовних група и двије групе малишана који су недавно завршили са програмом припреме дјеце у години пред полазак у школу.  Ово је веома значајан пројекат када је у питању сарадња  наше установе са родитељима, јер без обзира на свакодневни труд васпитача, морамо рећи да су они само у служби пратње, а да сву заслугу за фантастичне костиме морамо приписати родитељима“, истакла је Митровићева.

У обданишту „Невен“ борави 115 малишана.