Спремне локације за изградњу двије зграде за младе брачне парове

05.10.2020.

Вишеград има спремне двије локације за изградњу зграда за младе брачне парове, а у сарадњи са посланицима Народне скупштине Републике Српске очекује се да ће то бити што прије реализовано, закључено је на састанку начелника ове општине Младена Ђуревића и шефа Клуба посланика СНСД-а у парламенту Српске Игора Жунића.

„Кренули смо у процедуру, општина је упутила допис Влади Републике Српске да Вишеград има спремне двије локације за изградњу зграде за младе брачне парове, а настојаћемо да у сарадњи са Министарством породице, омладине и спорта Српске и уз помоћ посланика то реализујемо што прије“, рекао је Ђуревић новинарима.

Он је додао да је на данашњем састанку договорено и много планова који ће бити заједнички реализовани у наредном периоду.

Жунић је рекао да је Вишеград једна од најзначајнијих општина у Српској по културном, историјском и традиционалном значају, те да као таква заслужује да се развија и да добије мјесто које јој припада.

„Када прођем кроз Вишеград примјећујем да се мијења и уљепшава. Надам се да ћемо након ове посјете реализовати све договорене пројекте и да ћемо их верификовати у Народној скупштини Републике Српске, а сигуран сам да је ово почетак добре и успјешне сарадње“, истакао је Жунић.

Састанку је присуствовао и народни посланик Перо Петровић који је рекао да је разговарано и о будућој сарадњи између општина Дервента и Вишеград.

„Заједнички ћемо лобирати да одређени пројекти прођу у Влади и Народној скупштини Републике Српске“, нагласио је Петровић.

Састанку су присуствовали и вршилац дужности директора предузећа „Шуме Републике Српске“ Славен Гојковић, директор предузећа „Хидроелектране на Дрини“ Недељко Перишић, као и директор Шумског газдинства „Панос“ из Вишеграда Лазо Чаркић.

СРНА