Школе спремне за почетак другог полугодишта

18.01.2018.

Основна школа „Вук Караџић“ из Вишеграда је, након радова на топлотним инсталацијама и на поправци врата, спремна за почетак другог полугодишта.
„Настава ће се одвијати у условима који су потребни за један нормалан рад у школи“, рекао је Срни директор Основне школе „Вук Караџић“ Момир Радојчић.

Пригодним програмом, у суботу, 27. јануара, биће обиљежена крсна слава школе, гдје ће, осим запослених радника, присуствовати и званичници из политичког и јавног живота.

Испуњени су сви услови за несметано одвијање наставе и у Средњој школи „Иво Андрић“, каже директор Школе Ђорђе Мршевић.

Друго полугодиште за ученике завршних разреда биће завршено 17. маја, а за остале ученике 14. јуна.

У обданишту „Невен“ у Вишеграду почео је упис за припремни програм дјеце пред полазак у школу, који финансира Министарство просвјете и културе Републике Српске.

Програм ће бити реализован од 1. марта до 31. маја за дјецу која раније нису боравила у предшколским установама.

„Родитељи дјеце која треба да крену у први разред школске 2018/2019. године могу поднијети пријаву у обданиште до краја јануара“, наводе у овој установи.

У обданишту истичу да је приликом уписа потребно донијети копију извода из матичне књиге рођених за дијете, а до краја фебруара родитељи морају доставити налаз бриса грла, носа и столице, те увјерење педијатра да дијете може боравити у обданишту.

СРНА