Сарадња општине и полиције на високом нивоу

25.05.2017.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач оцијенио је данас у Вишеграду да је сарадња ове општине и вишеградске Полицијске станице на изузетно високом нивоу, што је потребно, прије свега, због великог броја туриста који, углавном, посјећују Андрићград.

Лукач је рекао новинарима да је на данашњем састанку са начелником општине Вишеград Младеном Ђуревићем разговарано о безбједности, с обзиром на то да Андрићград има велику посјећеност.

„Можда је ово једно од највећих туристичких мјеста у БиХ, због чега је потребна добра сарадња са полицијом, а данас смо закључили да је она на високом нивоу“, навео је Лукач.

Он је рекао да је, пресељењем сједишта општине Вишеград у Андрићград, Полицијска станица добила нове просторије које је раније користила општина, а које ће прећи у власништво Министарства унутрашњих послова.

„Полиција ће користити нове просторије, захваљујући општини и начелнику, на чему смо им захвални“, нагласио је Лукач и додао да ће добра сарадња између полиције и општине бити настављена.

Он је додао да је на састанку разговарано и о будућим пројектима чији је циљ побољшање безбједности грађана.

„Циљ нам је да сви грађани Вишеграда и туристи који долазе овдје буду потпуно безбједни“, истакао је Лукач.

Ђуревић је данашњи састанак оцијенио као веома конструктиван, истичући да је сарадња Полицијске станице и општине веома добра.

„Полицијска станица ће бити пресељена у бившу зграду општине у центру града и сви папиролошки потези су приведени крају“, рекао је Ђуревић.

Он је изразио задовољство због Лукачеве посјете општини и Андрићграду.

СРНА