Са представником Агенције за промовисање страних инвестиција (ФИПА) договорена и привредна сарадња

11.10.2017.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић одржао је конструктиван састанак са представником Агенције за промоцију страних инвестиција Босне и Херцеговине у Јапану Шигехиком Нишихамом и директором општинске Туристичке организације Оливером Тодоровић.

„Туристичке агенције из Јапана су заинтересоване да туристичке понуде, које нуде својим клијентима, обогате посјетама Вишеграду“,  навео је Нишихама.

„ Импресиониран сам љепотом Вишеграда и вашим становницима који ме увијек љубазно дочекају“, каже Нишихама и истиче да је ова локална заједница привлачна инвеститорима, те да ће и убудуће радом на квалитетним пројектима, у циљу развоја ове општине, одржавати добру сарадњу.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић овом приликом је рекао да су на основу кооперације са господином Нишихамом, који је прошле године у октобру посјетио Вишеград, створени услови за аплицирање Основне школе „ Вук Караџић“ и Дома Здравља  у понуђеним пројектима од стране Владе Јапана.

„ Добили смо нове формуларе за сљедећи пројекат у оквиру кога поново могу аплицирати поменуте али и  културне установе Вишеграда“, потврдио је Ђуревић.

Он је додао да је на  састанку  разговарано и о привредној сарадњи и представљању привредних потенцијала општине Вишеград, а према његовим ријечима, планиран је и састанак са амбасадором Јапана.

Директор општинске Туристичке организације Оливера Тодоровић је нагласила да је на Сајму туризма у Јапану,који је одржан у септембру, Вишеград уврштен у три мјеста која јапански туристи обавезно посјећују.

Радио Вишеград