Пројекти за већу безбједност саобраћаја

02.03.2017.

Представници општина Вишеград, Рудо, Рогатица, Зворник, Соколац и Трново данас су се у Вишеграду упознали о начинима суфинансирања пројеката за унапређење безбједности саобраћаја на локалном нивоу.

Радионицу о теми „Примјери пројеката за Јединице локалне самоуправе, који се финансирају из Фонда 02- од идеје до реализације“, организовала је Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске, како би се представници локалних заједница упознали са јавним позивом, који је објавила Агенција.

„Фонд за безбједност саобраћаја је формиран 2015. године и средства која су предвиђена за суфинансирање су из те године, а износе 50.000 КМ, док су за 2016. нешто већа и већ су обезбијеђена“, рекао је виши стручни сарадник у Агенцији Милан Тешић.

Он је истакао да је циљ радионица да се кроз примјере покаже на који начин се може унаприједити безбједност саобраћаја.

„Локална заједница може знатно да утиче на безбједност, јер све активности крећу са локалног нивоа, а ми ћемо кроз пројекте да покренемо јединице локалне самоуправе да се баве том темом“, додао је Тешић.

Он је рекао да половину вриједности пројекта финансира Агенција за безбједност, а половину јединица локалне самоуправе.

Стручни сарадник за рад са локалним самоуправама Агенције за безбједност саобраћаја Републике Србије Томислав Петровић додао је да су предстаљени пројекти који се реализују у Србији, како примјери добре праксе размјене искустава.

СРНА