Пријем за умјетнике из Сибира

08.09.2017.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић уприличио је данас пријем за умјетнике из Сибира, који ће наредних дана публици у Вишеграду представити своје умјетничко умијеће.

„Драго ми је да имамо госте из Русије. То је наш братски народ, а ово је уједно мјесто у којем ширимо културу и упознајемо различитост народа путем игре и пјесме“, рекао је Ђуревић те гостима пожелио угодан и лијеп боравак у Вишеграду.

Директор Дома дјечијег стваралаштва Татјана Кадачникова рекла је да је ово био пријатан и гостопримљив сусрет.

„Хвала за за топао пријем и дружење наша два народа, који имају топао и пријатељски однос“, истакла је Кадачникова.

Руководилац Театра „Скена“ Надежда Борисовна Панкова рекла је да је одушевило што се у кабинету начелника налази икона Богородице и да то показује да српски народ вјерује у Бога.

„Дуго година радим и увјерена сам да је у свакој држави најважнији фактор култура. Ако има културе, биће добра и економија и образовање. Оно што ми радимо из области сибирске културе је ликовно искуство, пјевање и театар“, истакла је Борисовна Панкова.

Група умјетника из Сибира, у оквиру пројекта „Богатол-Сибир-Балкан“, своје позоришно, ликовно и музичко умијеће представиће наредних дана вишеградској публици.

Организатор пројекта Драгана Јововић раније је рекла Срни да је ова умјетничка група дошла у Вишеград са циљем презентације руске културе и повезивања два братска народа.

„Прво гостовање је било у Београду, а сада смо у Вишеграду. Овдје ћемо се представити позоришном представом, музичко-литерарним програмом, рецитацијама, изложбом слика“, навела је Јововићева.

СРНА