Пријем за најбоље ученике основне и средње школе

21.06.2019.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић организовао је данас пријем за ученике генерације и вуковце основне и средње школе.

Ученик генерације Основне школе „Вук Караџић“ је Иван Баранац, а ученик генерације Средње школе „Иво Андрић“ је Лука Марковић.

„Наше ђаке морамо на овај начин мотивисати да наставе са добрим учењем. Вјерујем да ће уписати оно што желе студирати и да ће послије завршених студија одлучити да се врате у нашу општину“, нагласио је Ђуревић.

Он је рекао да очекује да ће на овај начин подстицањем студената, давањем стипендија и омогућавањем за одрађивање приправничког стажа успјети да мотивишу студенте да се врате у Вишеград.

„Свједоци смо великог одлива, морамо да се боримо и да нађемо још начина да задржимо све, а посебно младе људе да остану овдје“, навео је Ђуревић.

Директор Средње школе „Иво Андрић“ у Вишеграду Дивна Васић истакла је да данашњи пријем има за циљ да афирмише рад и одличан успјех ученика, а и подстрек је за будуће школовање.

„Ово је веома добра генерација, а већина ученика ће уписати техничке факултете. Као њихов бивши директор и професор, желим им успјех у будућем школовању и животу“, рекла је Васићева, те додала да први пут послије 20 година ђак генерације није из гимназије.

Ученик Томислав Жужа, који је завршио Економску школу, рекао је да ће уписати Медицински факултет у Фочи.

„То што сам примљен данас у општини Вишеград значи да сам остварио један од својих циљева да школу завршим са одличним успјехом“, навео је Жужа.

Ученик Марија Ђурђевић, која је на Републичком такмичењу из српског језика и књижевности освојила друго мјесто, рекла је да јој припала част што се нашла на данашњем пријему.

„Захвалила бих начелнику општине Вишеград Младену Ђуревићу јер је данашњи пријем знак да локална власт брине о ученицима који остварују запажене резултате и на тај начин нас подстичу да те резултате у будућности понављамо“, навела је Ђурђевићева.

Наставник географије у Основној школи „Вук Караџић“ у Вишеграду Драгана Бошковић честитала је свим ученицима на постигнутим резултатима, те пожељела успјех у наставку школовања.

„Начелник општине Вишеград има разумијевање и цијени успјех наших ученика, а овом приликом му захваљујем на данашњем пријему и пригодним поклонима“, истакла је Бошковићева.

Ученик генерације Основне школе „Вук Караџић“ у Вишеграду Иван Баранац рекао је да даље школовање наставља у вишеградској Гимназији.

„Захвалио бих начелнику општине на пријему и пригодним поклонима који ће нам значити, као и директору основне школе који ми је омогућио да одлазим на разна такмичења на основу којих сам постао ученик генерације“, навео је Баранац.

У Основној школи „Вук Караџић“ 26 ученика завршило је школу са одличним успјехом, а Средњу школу „Иво Андрић“ завршило је 19 ученика са одличним успјехом.

СРНА