Представници општине Вишеград на конференцији о локалним финансијама

31.03.2017.

Представници општине Вишеград учествују на конференцији под називом „Дијалог локалних и централних власти Републике Српске о локалним финансијама“, који се одржава у етно селу „Станишићи“ у Бијељини.

Начелник Одјељења за финансије Његош Танасковић рекао је да је значај учествовања на конференцији велики, јер кроз примјену алата креираног од стране Свјетске банке општина може да изврши самопроцјену локалних финансија.

„На основу тога дефинисаће се кораци дјеловања у побољшању пословања општине која ће се рефлектовати на квалитет услуга које се пружају грађанима“, додао је Танасковић.

Он је истакао да се кроз дефинисање могућности финансирања бирају пројекти и буџетски трошкови за финансирање из буџета.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је општинама потребна помоћ у усклађивању њихових одлука и програма, који се односе на финансирање и буџет општине.

„Ово је конференција која има за циљ да се кроз јасна упуства и конкретне моделе помогне јединицима локалне самопураве приликом усклађивања са националним регулативама“, додао је Ђуревић.