Отворен конкурс за најбољу причу о Републици Ирској

11.03.2019.

Посјетите библиотеку „Иво Андрић“, читајте о Ирској, будите надахнути, напишите кратку причу и путујте.

Библиотека Иво Андрићиз  Вишеграда, уз подршку Амбасаде Ирске, позива Вас да будете инспирисани књигама о Ирској и напишите кратку причу која Вас може одвести у Ирску.

За побједника у категорији преко 18 година биће обезбијеђен фонд награда од 350 € који би се могао искористити за финансирање побједничког путовања у Ирску. Побједник млађи од 18 година добиће књиге у вриједности од 100 €.

Амбасада Ирске недавно је допринијела оснивању Ирског кутка у библиотеци Иво Андрић“ у Вишеграду, инспирисана ликом и дјелом добитника Нобелове награде за књижевност.

Да би се испунили услови за учешће на овом такмичењу потребно је да остане забиљежено да је аутор кратке приче позајмио књигу из Ирског кутка у периоду од 4. марта до 28. јуна 2019. године. Кратка прича треба  бити инспирисана књигама из Ирског кутка и треба да се састоји од 200 до 1.000 речи. Ове приче могу бити на језицима Ирске (ирски или енглески) или на српском. Најбоље кратке приче учесника инспирисане књигама из Ирског кутка, треба доставити у  библиотеку „Иво Андрић“.

 Библиотека ће припремити двије кратке листе у двије старосне категорије, а Амбасада ће изабрати коначне добитнике. Крајњи рок за достављање радова у Библиотеку је 28. јун 2019. године. Предвиђено је да се додјела награда одржи у септембру 2019. године у Вишеграду.

Такмичење није отворено за појединце  који су службенци или бивши службеници ирске амбасаде, чланови њихових породица и за запослене у библиотеци у Вишеграду.  Исти услови важе и за  било који други сукоб интереса.