Почело такмичење јадранско – подунавских земаља у риболову

23.08.2019.

У Вишеграду је почео Други куп јадранско-подунавских земаља у риболову у дисциплини фидер који је окупио такмичаре из Мађарске, Хрватске, Србије и БиХ.

Предсједник Рибарско-еколошког удружења „Дринска језера“ из Вишеграда Александар Којић рекао је да је фидер нова дициплина и не нарочито популарна, те изразио очекивање да ће временом постати све масовнија.

„Ово је незванично клупско балканско пренство, а право учешћа имају Словенија, Мађарска, Бугарска, Аустрија и бивше југословенске републике. Вишеград има прелијепу ријеку која је веома богата рибом, а туризам је у развоју, тако да може понудити добар провод риболовцима и пратиоцима њихових екипа“, навео је Којић.

Он је захвалио општини Вишеград на помоћи у организацији такмичења, као и предузећу „Хидроелектране на Дрини“.

Предсједник Удружења спортских риболоваца „Мрена“ из Параћина Мирослав Митровић рекао је да често паца у Вишеграду, истакавши да је ту захтјевно пецати.

„Овдје рибе има, али је тешко због конфигурације ријеке Дрине. Надам се да ћемо се снаћи и остварити добар резултат“, истакао је Митровић.

Такмичар Нинослав Жагар из Загреба истакао је да је први пут у Вишеграду и да је веома задовољан условима.

„Очекујем висок пласман на овом такмичењу. Фидер је техника која подразумијева пецање на штапове веома осјетљивих врхова који служе за индикацију гриза, без пловка, а име је добила по хранилици“, рекао је Жагар.

Учесник из Будимпеште Тибор Амбруш рекао је да је Вишеград веома лијеп, а да је Дрина специфично лијепа.

„Веома смо срећни што смо дошли овдје и желимо да научимо све што треба, а сљедећи пут ћемо довести још пријатеља да уживају на Дрини“, нагласио је Амбруш.

Такмичење ће бити завршено недјељу, 25. августа, проглашењем побједника и додјелом медаља и пехара.

СРНА