Почела „Љетна креативна радионица“

02.07.2019.

У Народној библиотеци „Иво Андрић“ у Вишеграду почела је „Љетна креативна радионица“ у оквиру које дјеца имају могућност да у слободно вријеме током љетног распуста уче и стварају.

Вођа радионице Миљана Пецикоза рекла је да се ова активност традиционално организује сваког љета и да на њој дјеца могу да искажу креативност слободније него у школи, али и да науче нешто ново.

„Циљ радионице јесте и да дјеца посјете Библиотеку и упознају рад ове градске установе, да читају и дио слободног времена проведу на другачији начин него на улици или у парковима“, истакла је Пецикоза.

Пецикоза је навела да дјеца креативност изражавају кроз цртање и писање, рад са пластелином и различитим врстама бојица, те прављењем различитих предмета од материјала из природе и домаћинстава.

Дјевојчица Тамара Савић рекла је да је први пут на овој радионици и изразила очекивање да ће упознати нове другаре и научити да прави различите предмете.

„Радионица ми се јако свиђа, а надам се да ћу прије почетка школске године научити нешто ново што ће ми касније користити“, рекла је Савићева.

„Љетна креативна радионица“ трајаће до 20. августа, а организатор је Народна библиотека „Иво Андрић“.

СРНА