Перишић: Постигнути значајни резултати у раду

26.12.2019.

Предузеће „Хидроелектране на Дрини“ за 30 година рада на три турбине инсталисане снаге 115 мегавата произвело је 27.677 гигават часова електричне енергије, рекао је директор предузећа „Хидроелектране на Дрини“ Недељко Перишић.

Он је нагласио да су то импресивне цифре, али да су најважнији људи који су симбол изузетног подухвата, великог успјеха, савладаних потешкоћа, као и свих који су учествовали да ово предузеће буде оно што јесте, али и залог за будућност.

На свечаности поводом обиљежавања 30 година рада „Хидроелектрана на Дрини“, Перишић је нагласио да ово предузеће има и одговоран однос према заједници, брине о младима, спорту, образовању, култури, животној средини…

„Одговоран однос према заједници и средини основна је премиса нашег пословања у коју је уложено много средстава, бриге и енергије, што је такође тренд у годинама које долазе“, навео је Перишић.

Генерални директор „Електропривреде Републике Српске“ Лука Петровић рекао је да је част и задовољство бити на обиљежавању 30 година успјешног рада предузећа.

„Ова хидроелектрана је у великој мјери допринијела развоју овог краја. Четири општине Републике Српске, Ново Горажде, Рудо, Рогатица, Вишеград и Горажде, са пет милиона марака се пуне из буџета ове хидроелектране која има 300 радника. Ради се инфраструктура, помажу се социјалне категорије, развој спорта и култура“, истакао је Петровић.

Он је навео да је људска страна веома битна и то што су се сјетили свих радника који су допринијели развоју овог предузећа.

„Људске врлине су важније и важно је сјетити се свих оних прегалаца који су учествовали у изградњи објекта и свих који су учествовали како би се објекат направио. Тадашања структура је имала жељу да ми данас уживамо, а сигурно и ми треба да оставимо нешто иза себе“, додао је Петровић.

Он је захвалио свима који су учествовали у изради пројектне документације за Бук бијелу.

Петровић је нагласио да Хидроелектрана у Вишеграду има апсолутну подршку „Електропривреде Републике Српске“ за све пројекте које ради.

„Управа размишља о будућности и то је наш смисао да направимо нешто ново, да могу дијелити и они иза нас. Имамо жеље, воље и енергије да градимо у цијелој Републици Српској, а млади треба да уче и имају храбрости, јер само знање и храброст могу да направе нову величину за будуће нараштаје“, рекао је Петровић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић честитао је запосленима 30 година постојања значајног ресурса Републике Српске предузећа „Хидроелектране на Дрини“.

„Изузетна је част и привилегија обиљежавати постојање предузећа које доприноси развоју општине Вишеград, али и унапређењу животног стандарда њених грађана“, истакао је Ђуревић.

Он је навео да обиљежавање овог јубилеја јасно говори о његовом значају, важности мисије коју реализује, али и о постојању заједничког и генерацијски капиталног добра, које треба унапређивати и учинити бољим и спремнијим за све енергетске изазове будућности.

„Захваљујући подршци Владе Републике Српске, али и доброј сарадњи локалне управе и Хидроелектране, Вишеград се брже развија, улаже се у заједничке пројекте и захваљујући томе ово мјесто је сада љепше и угодиније за живот свих становника и туриста који овдје долазе“, рекао је Ђуревић.

Признања за изузетан допринос у раду и пословном успјеху предузећа додијељена су предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић, српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, предсједнику Владе Републике Српске Радовану Вишковићу, министру енергетике и рударства Републике Српске Петру Ђокићу, министру за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренки Голић и генералном директору Електропривреде Републике Српске Луки Петровићу.

Постхумна признања додијељена су преминулим директорима овог предузећа.

У оквиру програма додијељене су јубиларне награде запосленима за десет, двадесет и тридесет година рада.

Хидроелектрана у Вишеграду пуштена је у рад 25. новембра 1989. године.

СРНА