Перишић: Погонска спремност „Хе на Дрини“ на највишем нивоу

14.10.2019.

Погонска спремност предузећа „Хидроелектране на Дрини“ је на највишем нивоу, а у прва три квартала остварена је производња од 668,32 гигават-часа електричне енергије или 95 одсто од плана, изјавио је Срни директор овог предузећа Недељко Перишић.
„Имали смо два значајна ремонта – генератора и генераторских прекидача. То је изузетно важно јер од погонске спремности зависи производња електричне енергије и ту се детаљно планира посао и обавља се све са максималном професионалношћу“, навео је Перишић.

Он је напоменуо да ове године „Хидроелектрана Вишеград“ обиљежава 30 година рада и има велике планове за реконструкцију и замјену постојеће опреме.

„Потписали смо уговор за нови управљачки систем СКАДА. Очекујемо увођење извођача у израду тог пројекта. Радимо и на пројекту за заштиту генератора и трансформатора“, додао је Перишић.

Он је истакао да је ово предузеће уложило знатна средства у реконструкцију путева на подручју општине Вишеград, да помаже спортске клубове и друге врсте активности.

Перишић је навео да је у прошлој години остварена добит од преко осам милиона КМ, те подсјетио да је предузеће недавно посјетио предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић који им је пружио подршку у даљем раду.

Он је рекао да је у овом предузећу запослено више од 300 радника, додајући да има знатан број старијих радника.

„План је да се постепено повећа број радника да би у периоду када старији радници одлазе у пензију било довољно времена да се млади обуче“, додао је Перишић.

СРНА