Отворена реконструисана дионица пута Сасе – Вишеградска бања

20.09.2017.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић и директор предузећа „Романијапутеви“ Мирко Пандуревић данас су, свечаним пресијецањем врпце, отворили реконструисану дионица пута Сасе-Вишеградска бања.

„Реконструкција је трајала неколико мјесеци, а општина је издвојила око 600.000 КМ. Урађено је више од 1.200 метара овог пута“, рекао је Ђуревић.

Ђуревић вјерује да ће, с обзиром на то да се ради на проширењу туристичких капацитета и бољој туристичкој понуди, овај пут допринијети развоју туризма.

Он је истакао да је овај пут веома важан за Вишеградску бању, али и за мјештане села која се налазе у близини.

„Трудимо се да радимо што више у интересу свих грађана, имамо доста пројеката, а када се стекну услови кренућемо у израду онога што смо замислили“, додао је Ђуревић.

Пандуревић је рекао да ово предузеће дужи низ година учествује у реализацији инвестиција општине Вишеград, која је врло захвалан и коректан инвеститор.

„Ми смо овај пут почели градити раније, али је у недостатку средстава остала дионица коју смо данас свечано отворили“, навео је Пандуревић и додао да је урађен асфалт, коловоз са асфалтним застором ширине пет метара, а на неким мјестима и шире, ивична греда, ивичњаци, те тротоар цијелом дужином.

Вршилац дужности директора Рехабилитационог центра „Вилина влас“ Душана Буквић рекла је да отварање овог пута веома важно и за Вишеградску бању и за Вишеград.

СРНА