Отворен Божићни турнир у малом фудбалу

26.12.2019.

Спортска манифестација „Божићни турнир у малом фудбалу“, која је окупила 14 екипа из Републике Српске и Србије, отворена је вечерас у вишеградској Спортској дворани.

Овогодишњу, 26. манифестацију, отворио је начелник општине Вишеград Младен Ђуревић и истакао да је турнир израстао у изузетан спортски догађај који је препознатљив изван границе Републике Српске.

„Општина у сарадњи са `ХЕ на Дрини` настоји да омасови овакве и сличне догађаје и омогући што боље услове за развој спорта. То потврђује и овај турнир који је из године у годину све бољи“, навео је Ђуревић.

Ђуревић је истакао да турнир посјећује велики број гледалаца и да је манифестација добила регионални значај захваљујући присуству репрезентације Србије, којој је уручио плакету за допринос развоју спорта у општини Вишеград.

Члан Организационог одбора манифестације Јадранко Јањић рекао је да овогодишњи турнир има низ новина које се тичу награда и изненађења за публику.

Директор вишеградског предузећа „ХЕ на Дрини“ Недељко Перишић рекао је да је Управа, поводом обиљежавања 30 година успјешног рада предузећа, донијела одлуку да замијени паркет и подлогу у Спортској дворани.

„Изузетно нам је драго да се управо ова манифестација одржава у реновираној дворани. Велики број екипа је пријављен и наградни фонд је добар, а да је ријеч о доброј организацији говори и чињеница да је једна од најбољих репрезентација у малом фудбалу дошла у Вишеград“, навео је Перишић.

Ђуревић и Перишић озваничили су завршетак замјене паркета за који је „ХЕ на Дрини“ издвојила 250.000 КМ.

Током церемоније отварања турнира наступиле су младе умјетнице Јована Шљука, Анђелина Ђурђевић и Анђелина Пољчић, а народном игром и пјесмом присутне су поздравили чланови културно-умјетничких друштава „Краљ Петар Ујединитељ“ и „Бикавац“.

На турниру, који ће трајати до 5. јануара, осим најбољих екипа биће награђени најбољи играч, најбољи стријелац и најбољи голман.

Организатор турнира је општина Вишеград у сарадњи са Јавном спортском установом „Дрина“, Фудбалским клубом „Дрина“, Дирекцијом за изградњу и развој и предузећем „ХЕ на Дрини“.

СРНА