Општинска администрација за мјесец дана у новој згради

08.03.2017.

Одборници Скупштине општине Вишеград на данашњој ванредној сједници нису усвојили дневни ред на којем је била предвиђена само једна тачка – приједлог одлуке о расписивању локалног референдума о пресељењу сједишта ове локалне заједнице у нову зграду у Андрићграду.

Нова зграда у коју треба да пресели општинска администрација власништво је општине Вишеград.

Начелник ове општине Младен Ђуревић рекао је да је ванредна сједница одржана на захтјев осам опозиционих одборника, а завршена је тако што је шест одборника опозиције било „за“ разматрање приједлога ове одлуке, а 12 је било „против“.

„Ми ћемо за мјесец дана преселити у нашу нову зграду, која је власништво општине Вишеград. Чека се још намјештај, а сви људи добре намјере биће позвани на усељење“, рекао је Ђуревић.

Он је нагласио да има најбољу намјеру да добрим и конкретним потезима побољша стандард грађана у општини Вишеград, као и да се стварају бољи услови за нова радна мјеста.

Предсједник Скупштине општине Вишеград Билал Мемишевић рекао је да приједлог СДС-а, ПДП-а и НДП-а о одржавању референдума није добио потребну скупштинску већину.

„На овакав начин и убудуће треба да радимо, доносимо одлуке, дискутујемо и да користимо политичка средства и демократске стандарде политике да би остварили политички дијалог“, истакао је Мемишевић.

СРНА