Општина суфинансира обнову фасада

04.08.2017.

Општина Вишеград расписала је јавни позив заједницама етажних власника стамбених зграда за суфинансирање радова на санацији фасада, рекао је начелник општинског Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Александар Ђукановић.

„Овај позив заснива се на одлуци коју је усвојила Скупштина општине Вишеград. Право учешћа имају регистроване заједнице етажних власника“, додао је Ђукановић.

Он је истакао да се пројекти који се финансирају морају односити на радове који утичу на побољшање естетских карактеристика објекта, што обухвата санацију фасада, бојење и радове који се односе на енергетску ефикасност.

Ђукановић је рекао да радове на објектима која имају оштећења, а обухватају замјену дотрајалих стреха, олука, фасада, које могу да угрозе безбједност пјешака општина суфинсира са 70 одсто средстава, а заједница етажних власника са 30 одсто.

„Пројекти који се финансирају за радове визуелног и функционалног објекта, општина издваја 40 одсто, а заједница етажних власника 60 одсто. И за замјену постојеће столарије и свјетларника и израду термичке фасада општина суфинансира 40 одсто, а заједница етажних власника 60 одсто“, додао је Ђукановић.

Он је рекао да је рок за пријављивање на јавни позив 7. септембар, а пријава се може преузети на инфо-пулту и на сајту општине Вишеград.

Санација зграда биће изведена у 2017. години, а општина Вишеград је за ову намјену издвојила 110.000 КМ.

СРНА