Одржан Стручни колегиј начелника општине

02.12.2016.

kolegijum

У кабинету начелника општине Вишеград, одржан је стручни колегиј, на којем су присуствовали начелници одјељења и стручни сарадници из општинске управе.

Начелник општине Младен Ђуревић рекао је да се на колегијуму расправљало о темама које се тичу рада општинске управе, као и темама које су везане за развој општине Вишеград.

„На овом колегијуму, усаглашен је кодекс облачења за рад на пријавници и писарници који подразумијева униформу, те кодекс облачења свих запослених радника“, напоменуо је Ђуревић.

Он је додао да се расправљало и о постављању микрофона у скупштинској сали, како би омогућили одборницима да се на једноставнији начин укључују у рад сједница.

„У наредном периоду договорено је да се изврши ревизија површина које општина изнајмљује, укључујући пословне просторе и станове“, рекао је Ђуревић и напоменуо да ће Одјељење за просторно уређење и стамбено комуналне послове општине Вишеград, у сарадњи са ресорним министарством покушати да ријеши проблем пословних простора у насељу Гарча.

kolegijum2

Ђуревић је напоменуо да је само један пословни простор у власништву општине, док је осталих 19 власништво ресорног министарства, а да је један од приједлога да се пословни простори ставе у функцију рада мјесних заједница, односно за потребе одржавања избора.

На стручном колегијуму начелника општине договорени су наредни кораци у вези са депонијом смећа, која се налази на улазу у град.

„Обишли смо депонију и наш наредни корак је да се очисти смеће до магистралног пута и да се постави заштитна ограда“, рекао је начелник Ђуревић.

Стручни колегиј начелника донио је и приједлоге за израду пропагандног материјала оштине Вишеград, те издавања билтена општине Вишеград.

Начелник Ђуревић је најавио и систематизацију радних мјеста, уз опис послова, како би све службе једнако биле заступљене у свом раду.

Вршилац дужности начелника Одјељења опште управе Славче Сандев каже да је ова служба у протеклом периоду извршила бројне промјене у раду, од којих посебно издваја контролу уласка и изласка радника, те повећан ниво хигијене у општини.

„Договорена је контрола уласка и изласка радника, као и поштовање радног времена свих запослених“, рекао је Сандев.

Он је додао да је извршена поправка технике, те набавка униформи за раднике на писарнции и пријавници.

Сандев је истакао да ће у наредном периоду, у договору са начелником бити формиране мјесне заједнице.

Наредни Стручни колегиј начелника, заказан је за понедељак, 5. децембар, а договорено је да се стручни колегиј одржава сваког понедељка и петка од 8 часова.